ČOKO-VIŠNJASTI MAFINI SA BADEMIMA , BEZ GLUTENA



Silom prilika, morala sam svoju ishranu korigovati i iz ishrane izbaciti gluten. Od kako sam izbacila gluten od tad traje moja potraga za receptima koji će zadovoljiti moju potrebu za ukusnim poslasticama, ali koji će isto tako biti ukusni i za meni bliske osobe koje jedu gluten. Jedan od savršenih recepata i slatkiša koje sam pronašla je ovaj: čokoladni mafini sa višnjama i bademima.
Ovi mafini su pravo ukusno, sočno savršenstvo koje može da se jede i narednih 5-6 dana od dana pravljenja (ako vam potraju toliko :-) ). Izvorni recept je sa sajta: www.recepti-vio.com , ali naravno ja uvek nešto izmenim i prilagodim svom ukusu.

SASTOJCI POTREBNI ZA MAFINE:
-6 jaja
-300gr margarina ili putera (ja sam stavljala pola-pola)
-150gr šeçera
-1 vanilin šecer
-300gr brašna bez glutena (ja sam koristila Senza mix)
-1 prašak za pecivo
-200gr čokolade
-200gr usitnjenih badema , ali da budu krupnije mleveni
-400gr višanja.

Glazura: 200gr čokolade i 80gr putera, 30 višanja za ukrašavanje.

Umutiti jaja, šecer, vanilin šecer, dodati puter ili margarin ( ja sam ih malo rastopila), prašak za pecivo, brašno. Mutiti dok testo ne bude glatko, a zatim dodati seckane bademe i rastopljenu čokoladu. Na kraju umešati višnje polako sa varjačom. Korpice za mafine puniti do 2/3 i peci oko 25 min na 180 stepeni.

Pečene mafine prohladiti i preliti glazurom od čokolade i na vrh staviti višnjicu.

Mafini imaju fantastičan čokoladni ukus pomešan sa bademima i višnjama koje osvezavaju i daju sočnost. Prava su fantazija! Svi koji su ih probali su oduševljeni i uvek se traži još.

Коментари

Популарни постови са овог блога

HLEB BEZ GLUTENA SA PSILIJUMOM

ČAROBNA MEŠAVINA MASLINOVOG ULJA I LIMUNA