KAKO NAPRAVITI BADEMOVO MLEKO


Bademovo mleko je ukusan, kremast I hranljiv napitak , odličan kako za one koji ne konzumiraju mlečne proizvode , tako i za one koji žele da se hrane na zdraviji način.

Bademovo mleko je jedno od najzdravijih mleka na svetu i deluje blagotvorno na organizam na sledeće načine:

-pun je vitamina E sto će vam doneti zdravu i blistavu kožu;
-pun je antioksidanasa sto će usporiti starenje vašeg organizma;
-zbog antioksidanasa koji izbacuju slobodne radikale i toksine iz organizma ima antikancerogeno dejstvo;
-povećava dotok kiseonika kroz telo i tako održava srce zdravim;
-bademovo mleko bogato je kalcijumom i magnezijumom, sto čini kosti jačim;
-sadrži tragove vlakana što pospešuje rad organa za varenje;
-ne sadrži laktozu - voćni šećer pa je pogodan za osobe sa dijabetesom;
-bogato je proteinima što je dobro i bitno za izgradnju mišica - poboljšano zdravlje mišića utiče na smanjenje umora i poboljšava stanje celog organizma;
-bogato je kalijumom, elektrolitom koji jača memoriju.

Kupovno mleko je puno raznih aditiva i šećera zbog kojih ja ne volim da ga koristim, a i njegova cena je malo "jača", pa više volim sama da ga napravim.

RECEPT:
Uveče potopiti šaku badema u vodu. Ujutru tu vodu prosuti , oprati dobro bademe . Staviti bademe i oko 400ml vode , 3 urme (po želji možete staviti i malo vanile ili sirup agave) u blender i blendirati oko 1 minut. Izblendiranu tečnost procediti kroz gazu. Dobijenu pulpu možete iskoristiti za kolače ili šejk, a mleko je čisto zadovoljstvo. Dodatkom kakao praha možete napraviti zdravo čokoladno mleko.

Коментари

Популарни постови са овог блога

HLEB BEZ GLUTENA SA PSILIJUMOM

ČAROBNA MEŠAVINA MASLINOVOG ULJA I LIMUNA

ČOKO-VIŠNJASTI MAFINI SA BADEMIMA , BEZ GLUTENA